Belépés a KRÉTA digitális naplóba

kreta_enaplo.png

kreata_ugyintezes.png

Keresés diákjaink között

Eseménynaptár

Virtuális túra

virtualis_tura.jpg
Járja körbe iskolánkat virtuális túránk segítségével!

Virtuális túra start


Legfrissebb galéria

     Galéria megtekintése    |     További galériák

Videó galéria

Bemutatófilm megtekintése

Facebook

Mit kaptam a gimnáziumtól?

Volt osztályfőnökömtől a pszichológia, az irodalom és a történelem iránti érdeklődésem elmélyülését. Sorolhatnám még, de nemcsak a volt tanárokat, hanem mai napig kedves barátaimat, volt osztály-, vagy iskolatársaimat. A "Köszönöm!" igen kevés ehhez, egy baráti kacsintás talán több hálát és bizalmat érzékeltet: hát kacsintok!

MEZŐ FERENC, pszichológus

Hírek, aktualitások

Újabb Diákolimpia eredmények

A 2022/2023-as tanévben iskolánk tanulója Tóth Nándor, az Országos Diákolimpia Döntőjében a következő eredményeket érte el:

 Atlétika - egyéni súlylökés - fiú sportágban, V. korcsoportban, II. helyezés 
 Atlétika - egyéni diszkoszvetés - fiú sportágban, V. korcsoportban, VI. helyezés


Gratulálunk az eredményeihez és továbboi sikereket kívánunk!


Tovább >
Felvételi tájékoztató - érettségi utáni szakképzés

Jelentkezési lapok leadási határideje: 2023. április 28.

 

A felvételi menete:

·       2023. május 2. A jelentkezők e-mailben megkapják az otthon elkészítendő feladat leírását.

·       2023. május 21. Otthoni feladatok és portfólió beérkezési határideje.

·       2023. május 26. Szóbeli felvételi

·       2023. június 2. Pótnap

 

Jelentkezési lap letölthető az iskola honlapjáról és igényelhető a művészeti és szakképzési titkárságon

(108-as iroda; tel: +36-52/413-326/18; +36-30/464-7625)

pdf jelentkezesi_lap_2023

 

A jelentkezési laphoz csatolni kell az érettségi bizonyítvány és az esetlegesen már megszerzett szakképesítések másolatát. Akinek folyamatban van az érettségi bizonyítvány megszerzése, a jelentkezési az érettségi vizsga után pótlólagosan csatolhatja.

 

Választható szakképzések:

Szakképesítés megnevezése

Szakképesítés száma

Képző- és iparművészeti munkatárs (művészeti grafikus)

4 0213 01

Képző- és iparművészeti munkatárs (festő)

4 0213 01

Képző- és iparművészeti munkatárs (mozgókép- és animációkészítő)

4 0213 01

Táncos II. (színházi táncos)

4 0215 09

 

FIGYELEM! A jelentkezési lapon több szak is megjelölhető! Több szakra való jelentkezés esetén a szóbeli meghallgatások egymást követően történnek.

 

KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZETI SZAKKÉPESÍTÉSEK:

Gyakorlati vizsga: Az előre kiadott feladatok elkészítése és portfólió összeállítása.

Szóbeli meghallgatás: Minden jelentkezőnek minimum 10, maximum 20 darab önállóan készített saját munkákból álló portfóliót kell magával hoznia a feladatkiírásban megfogalmazottak szerint, valamint az otthoni feladatokat.

 

TÁNCOS SZAKKÉPESÍTÉS:

 

Gyakorlati és szóbeli vizsga:  egy rövid mű (etűd) önálló előadása saját (hozott) zenére. Ezután még külön táncos feladat is lesz az adott műfajon belül, valamint szakmai szóbeli elbeszélgetés a vizsga része.
A felvételnél szempont a fizikai, alkati alkalmasság is. A felvételire hozzanak magukkal táncra alkalmas próbaöltözetet és lábbelit! 

 

SZAKKÉPZÉSI ISMERTETŐ

 

Képző- és iparművészeti munkatárs (festő)

 

A festő olyan vizuális, művészeti alapképzettséggel, rajzi, festészeti ismeretekkel rendelkező szakember, aki a festészet különböző területein (táblakép, festészeti feladatok) esztétikai, szakmai feladatokat lát el.

 

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 

 • alkalmazni a kor követelményeinek megfelelő technikai eljárásokat
 • ismerni a korszerű szakmai szemléleti elvárásokat
 • széleskörű szakmai, művészi, művészettörténeti tudása alapján tervezési és gyakorlati feladatok megoldására önálló vállalkozóként is, továbbá tanulmányai folytatására művészeti főiskolákon, egyetemeken

Képző- és iparművészeti munkatárs (művészeti grafikus)

 

A grafikus tervezőstúdiókban, reklámügynökségeknél, könyv- és lapkiadóknál vagy saját vállalkozásban végzi szakmai tevékenységét. Munkája során vezetőtervező mellett a grafikai tervezési folyamatban különböző szakirányú tevékenységeket és kisebb önálló tervezési munkát végez.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 • információ- és anyaggyűjtést végezni, terveket, vázlatokat, költségvetést készíteni
 • komplex tervezőgrafikai munkálatokban részt venni, mint szakértő munkavállaló: emblémák, szimbólumok, piktogramok, különböző kiadványok, hirdetések, plakátok grafikai terve, cégarculatok, termékarculatok, reklámkampányok, csomagolástervezési feladatok, illusztrációk, szakillusztrációk, infografikai munkák, online és mozgóképes megjelenések grafikai tervezésének munkafázisaiban részt venni
 • munkája során professzionális grafikai programokat és eszközöket kezelni, kép- és szövegszerkesztési munkát végezni, hasznosítani manuális rajzi és illusztrációs tudását, a végfelhasználás szerint nyomdai és technológiai előkészítést végezni, prezentálni, archiválni, kapcsolatot tartani a megrendelővel, előkészíteni és leadni a kész grafikai munkát

 

Képző- és iparművészeti munkatárs (mozgókép- és animáció készítő)

 

A mozgóképkészítő szakember, a mozgófilm, videó-film, rajzfilm, számítógépes animáció területén, szakszerűen tudja kezelni és alkalmazni az ezekhez kapcsolódó, digitális kép és hangkezelő programokat, valamint az ide kapcsolódó fotó, film, TV videó, világítás és hangtechnikai berendezéseket.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 • az animációs stúdiók különféle területein: beállítási-rajz készítő, képes forgatókönyv (storyboard) rajzoló, sík és plasztikus figuratervező, mozdulatterv rajzoló, háttérfestő és számítógépes munkatársi feladatokat ellátására
 • TV és filmstúdiókban segédoperatőri, világítástechnikai, hangtechnikai és számítógépes grafikus asszisztensi feladatokat ellátására
 • az animációs-film készítő a síkművészet és az időben lejátszódó művészeti ágak területén (film-TV) az előzetesen megbeszélt követelmények és elgondolások rögzítésének alapján feladatok elvégzésére
 • önálló vállalkozóként képes saját munkájának megtervezésére és szervezésére

Szakmai vizsgáinak befejeztével a szakág különféle területein, felsőfokon folytathatja tanulmányait


Táncos II. (színházi táncos)


A táncos olyan egyetemes műveltséggel, magas fokú mozgáskultúrával, tánctechnikai tudással és előadói képességgel rendelkező szakember, aki igényesen valósít meg, ad elő színpadi szóló, vagy kartáncosi feladatokat. A táncos tevékenységét a klasszikus balett, a kortárs- modern tánc, a néptánc, a színpadi tánc területén fejti ki és gyakorolja. Balett társulatoknál, modern és néptánc együtteseknél, táncszínházi társulatoknál, valamint színházaknál végezheti művészeti tevékenységét. A táncos feladatát a munkaadó szakmai vezetőjének irányításával végzi, és/vagy vállalt feladatait a megbízó elvárásai szerint önálló tevékenység keretein belül látja el.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 • próbarendet értelmezni
 • fizikálisan és mentálisan felkészülni a gyakorlatokra, próbákra és előadásokra
 • gyakorlaton részt venni
 • próbán részt venni
 • új darabot betanulni
 • régi darabot felújítani
 • markírozni (lejáró próbán részt venni)
 • színpadot bejárni
 • főpróbán részt venni
 • előadásban részt venni
 • vendégszereplésen, tájelőadáson, turnén részt venni
 • mindenütt és mindenkor ugyanolyan intenzitással táncolni
Tovább >
Diákolimpia eredmények
A 2022/2023-as tanévben iskolánk tanulója Szabó Bence, az Országos Diákolimpia Döntőjében, Kyokushin Kumite sportágban, junior férfi kategóriában I. helyezést ért el és Kyokushin Kata sportágban, junior férfi kategóriában III.helyezést ért el.Gratulálunk az eredményeihez és további sikereket kívánunk!

Tovább >
Órarend 2022.09.19-től
Kedves Diákok!
Innen letölthető a 2022.09.19-től érvényes órarend.

Tovább >
További hírek, hírarchívum >

Nyitólap

Hogyan kamatoztathatod a tehetséged?
igazgato_portre.jpgKöszöntöm Önöket/Benneteket iskolánk honlapján. Jó szívvel ajánlom az intézményünkről szóló információkat a 8. osztályos és a már érettségizett fiataloknak és minden kedves érdeklődőnek, akik kíváncsiak az iskolában folyó gimnáziumi oktatásra és az érettségire épülő OKJ-s szakképzéseinkre. WEB lapunkon közzétesszük képzési kínálatunkat és sok olyan információt, amit fontosnak tartunk az intézményünkről közölni.

Diák központú iskolánkban személyes odafigyelést, családias légkört biztosítunk. A tanár-diák kapcsolatunk alapja a szeretet, az odafigyelés, a bizalom és az együttműködés. Mindent tanítványaink szemszögéből nézve vizsgálunk és tervezünk. A diákjaink érzik, hogy az iskolánkban értük és általuk történik minden. Tovább >

igazgato_alairas.jpg
spacer
A honlap az Oktatásért Közalapítvány támogatásával készült.